За Нас

Като последователи на философията на бойното изкуство Айкидо, ние следваме идеологията за усъвършенстването на духа и тялото на човека, ненасилието и толерантността, живот в хармония с природните закони и нравственото развитие на индивида, завещани от създателя Морихей Уешиба. Популяризирането на бойното изкуство Айкидо  е една от целите, които Айкидо клуб „Локомотив” поставя пред себе си, наред с желанието да развива уменията, мисленето и опита на тези, решили да изберат точно него.

Като един от основните инструменти за натрупване на теоретична и практична информация, семинарите са основен източник за запознаване с традициите, техниките и опита на едни от най-големите майстори по Айкидо в световен мащаб. Взимайки участие в тях, трениращите Айкидо могат да обогатят своите знания за философията и практиката на бойното изкуство и да бъдат по-уверени в прилагането на техниките в личния си и професионален живот.

Айкидо клуб Локомотив – Каедекан доджо е официален представител на Aikido Sansuikai International за България.

Aikido Sansuikai International се ръководи от Йошимицу Ямада шихан, 8 дан Айкикай, пряк ученик на създателя на Айкидо, Морихей Уешиба.

Инструктор

Явор Михайлов

Явор Михайлов

Главен инструктор

Явор Михайлов Сенсей 5 дан Айкикай, започва да тренира айкидо през 1990 г. в БАА, която тогава е под ръководството на Фумио Тойода шихан.

В момента, той е главен инструктор на Айкидо клуб „Локомотив” – Каедекан доджо и официален представител на Aikido Sansuikai International водена от Йошимицу Ямада шихан, 8 дан директен ученик на О`сеней Морихей Уешиба.

График на тренировките

Понеделник

18:30 до 19:30 – Деца

19:30 до 21:00 – Възрастни

Сряда

18:30 до 19:30 – Деца

19:30 до 21:00 – Възрастни

Петък

18:30 до 19:30 – Деца

19:30 до 21:00 – Възрастни